Kårtraditioner

Julmisen eller julmatsmältningen är en förläggning i mellandagarna, mer exakt 28-30.12. De senaste åren har Julmisen ordnats på scoutstugan Lärkans i Noux. Som man hör på namnet går Julmisen ut på att smälta all julmat man har ätit, och det gör man så klart  bäst genom p-rådd, bastubad och lägerbål. Det kan också hända att det blir en och annan nattmanöver eller rybä-rybä-omgång ute i den mörka och snöiga skogen. Julmisen är mångas favoritevenemang och så gott som alla kårens ledare brukar vara på plats, det är inget man vill missa! 

Rybä-rybä eller rybis är en lek som går ut på att fånga ballonger. Det viktigaste är att fånga fler ballonger än det andra laget, och tävlingen sker alltid i en kolmörk och iskall skog. Dessutom får man fler poäng om ballongerna är hela, det gäller alltså att söndra det andra lagets ballonger innan de kommer över mållinjen. 

Paskis är en ledartävling ordnad av spejarna, oftast i slutet av vårterminen. Det är spejarnas eldprov, det planerar ofta Paskisen hela året. På samma gång får ledarna verkligen visa vad det går för i ett ofta ganska jobbigt rådd. 

Julbasaren händer varje år 6.12. på Winden. På julbasaren delas det ut olika utmärkelsetecken och de yngsta vargungarna får sina scouthalsdukar. Dessutom har man möjlighet att köpa lotter och ärtsoppa av UF, träffa julgubben och se vad för julpyssel ledarna har hittat på. 

St. Göran brukar graniscouterna fira med en matlagningstävling på månadsmötet i april. Ingredienserna är hemliga och det är en stor ära att få sitt patrullnamn inristat på St. Göransskölden när man vinner. 

Kottelikott är ett annat månadsmöte som också brukar äga rum på våren, och är en fantasifull stadsmanöver. 

Graniairium är kårens ledarseminarium. Alla kårens ledare packar in sig i några bilar och åker iväg för ett veckoslut för att utveckla kårverksamheten och ha det roligt tillsammans.