Partiotoiminta Grankulla Scoutkår -lippukunnassa

Hei! Kiva, että olet kiinnostunut partiotoiminnasta. Tällä sivulla kerrotaan, mitä partio on ja millaista partiotoiminta on Grankulla Scoutkår -lippukunnassa.

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus, joka sopii lapsille, nuorille ja aikuisille. Partiossa pääset kokemaan pieniä ja suuria seikkailuja yhdessä kavereiden kanssa. Toimintaa järjestetään sekä ulkona että sisällä. Partiossa voi esimerkiksi askarrella, leikkiä, valmistaa ruokaa, käydä luontoretkillä, osallistua leireille, vaeltaa ja purjehtia. Pääset toimimaan yhteisössä, jossa ketään ei jätetä ulkopuolelle ja jossa opitaan kokemisen ja tekemisen kautta. Jokaiselle on tilaa, olet tervetullut sellaisena kuin olet – myös aikuisena. Partiotoiminta tukee lapsen kasvatusta ja rohkaisee kehittymään niin yksilönä kuin ryhmän jäsenenä. Partiossa opitaan arkipäivän asioita ja kansalaistaitoja, ongelmanratkaisua ja johtajuutta. 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille partiotoiminta tarjoaa myös monipuolista johtamiskoulutusta.
 

Ryhmät

Lippukunnassa on toimintaa seitsemänvuotiaille ja sitä vanhemmille. 1–3-luokkalaisia partiolaisia ​​kutsutaan sudenpennuiksi, 4–5-luokkalaisia seikkailijoiksi ja 6–8-luokkalaisia tarpojiksi. 9-luokkalaisista 18-vuotiaiksi asti partiolaisia kutsutaan samoajiksi, joilla on sekä omaa toimintaa että johtotehtäviä ryhmänjohtajina. 18–22-vuotiaita partiolaisia ​​kutsutaan vaeltajiksi, ja heillä on yleensä johtotehtäviä lippukunnassa. Yli 22-vuotiaat partiolaiset toimivat johtajina ja nuorempien johtajien tukena. Toiminta alkaa joka vuosi elokuussa, mutta ryhmiin voi tulla mukaan myös kesken vuoden.

Partiolaiset kokoontuvat kerran viikossa ryhmiensä kanssa Winden-kolossa osoitteessa Eteläinen Heikelintie 5. Lisäksi lippukunta järjestää päiväretkiä, viikonloppuretkiä, joissa nukutaan ulkona, sekä viikonloppuisin ja joululomalla leirejä, joissa nukutaan sisällä, ja kesällä pidempiä leirejä, joissa nukutaan teltoissa. Joskus teemme retkiä yhdessä naapurilippukuntiemme, Espoon ja Helsingin ruotsinkielisten lippukuntien, kanssa.
 

Ruotsinkielestä

Toimintamme on ruotsinkielistä, mutta sinun ei tarvitse osata täydellisesti ruotsia, jos haluat tulla mukaan. Teemme asioita yhdessä ja opimme uusia asioita kokeilemalla, minkä ansiosta toiminta onnistuu, vaikka ruotsi ei olekaan äidinkieli. Viestintä johtajien kanssa voi tarvittaessa tapahtua englanniksi tai suomeksi, mutta kaikki ryhmänjohtajat eivät puhu englantia ja suomea, joten on hyvä ilmoittaa etukäteen, jos sinä tai lapsesi tarvitset lisätukea kielen suhteen.

 

Liity partioon

Liity partioon lähettämällä sähköpostia lippukunnan sihteerille, Emilille (emil.vasara@grankullascoutkar.fi), jossa kerrot tulevan partiolaisen nimen ja iän. Sen jälkeen partiolainen voi tulla kokeilemaan partiotoimintaa pari kertaa ryhmässä. Viimeistään neljännellä tapaamiskerralla partiolaisen tulee olla Grankulla Scoutkår ry:n jäsen. Lippukunnan sihteeri auttaa sinua tässä prosessissa. Yhteydenpito koteihin tapahtuu pääosin sähköpostitse, joten on tärkeää, että jokainen ilmoittaa jäsenrekisteriin oikean sähköpostiosoitteen.

Lippukunnan jäsenenä voit osallistua sekä lippukunnan että kattojärjestöjen, Finlands Svenska Scouterin ja Suomen Partiolaisten, toimintaan. Lisäksi saat Finlands Svenska Scouterin lehden, Scoutpostenin, sekä partiovakuutuksen. Voit lukea lisää jäseneduista osoitteesta https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenedut/. Lippukunnan jäsenmaksu on 80 € koko vuodelta ja 14 € syksyltä, lisättynä 11 € liittymismaksulla, ja se laskutetaan kaikilta jäseniltä. Lippukunta voi myöntää tukea jäsenmaksuihin ja tapahtumien osallistumismaksuihin – raha ei saa olla esteenä partioon liittymiselle.

 

Varusteet

Alussa varusteita ei tarvita, mutta alla on suositus siitä, mitkä varusteet partiolaiselle tulee pikkuhiljaa hankkia. Moni niistä löytyy luultavasti jo kotoa. Muista, että varusteiden ei tarvitse olla alussa parhaita tai kalleimpia, vaan yksinkertaisillakin varusteilla pärjää, kun vasta testaa, onko partiotoiminta oma juttu. Lippukunnalla on myös lainattavia varusteita esimerkiksi retkiä varten – ota yhteyttä ryhmänjohtajaan tai lippukunnan sihteeriin, jos haluat lisätietoja.

 • Mukavat kengät, joilla voi mennä ulos
 • Kumisaappaat
 • Sadevaatteet
 • Hyvät ulkoiluvaatteet
 • Suurehko, mukava reppu päiväretkille
 • Muoviset ruoka-astiat
 • Vesipullo
 • Taskulamppu tai otsalamppu
 • Istuinalusta
 • Puukko
 • Makuupussi
 • Makuualusta
 • Iso reppu viikonlopputapahtumiin ja leireille (rinkka)