Grankulla Scoutkår

Grankulla Scoutkår är en svenskspråkig scoutkår med verksamhet i Grankulla. Kåren har verksamhet för barn och ungdomar från och med åttaårsåldern. Grankulla Scoutkår är en stor kår med kring 130 medlemmar, och vi håller till på kårlokalen Winden (Södra Heikelvägen 5).

Vill bli medlem i kåren?

Kontakta medlemsregisteransvarig Jannica ifall du eller ditt barn vill komma med på intresselistan. Det finns platser i de flesta grupper, kolla listan här nedanför om du är osäker på vilken grupp ditt barn hör till. Alla grupper har en maxstorlek på 20 personer, men om det finns stort intresse för någon grupp kan eventuellt en ny grupp grundas. 

Yngre vargungar: födda 2013, åk 2

Äldre vargungar: födda 2012, åk 3

Äventyrsscouter: födda 2011-2010, åk 4-5

Spejare: födda 2009-2007, åk 6-8

Explorers: födda 2006 och tidigare men under 18 år gamla

Rovers och ledare: över 18 år

Ifall du vill börja, skicka iväg ett mejl till jannica@grankullascoutkar.fi där du meddelar namn, födelseår och mejladress. 

Händelsekalender

27.10 Månadsmöte klockan 18-20

24.11 Månadsmöte klockan 18-20

28-30.12 Julmatsmältning

 

Kom ihåg att också kolla på gruppernas program, det kan finnas specialmöten och lediga dagar som inte gäller för alla.

Mötestider hösten 2021

Information om mötestider kommer under denna vecka!

Vargungar: tisdagar klockan 18.00-19.00

Äventyrsscouter: torsdagar klockan 18.00-19.00

Spejare: måndagar klockan 19.00-20.00

Feedback

 

Kallelse till höstmötet!

Grankulla Scoutkår rf kallar alla sina medlemmar till kårens höstmöte söndagen den 21.11 kl. 19. Alla kårens 15 år fyllda medlemmar har rösträtt på mötet.
På höstmötet väljs styrelsemedlemmar för 2022 och även andra stadgeenliga ärenden tas upp så som verksamhetsplanen och budgeten för år 2022.
I år hålls höstmötet på kårlokalen Winden men man har även möjlighet att delta på distans. Ifall man vill delta online på höstmötet ber vi er vänligen kontakta styrelsen på viveca.hansson@grankullascoutkar.fi. 

Vad: Grankulla Scoutkårs höstmöte 
Tid: söndag 21.11 kl. 19
Plats: Kårlokalen Winden och online

Välkomna!

 

Majs 2020

Välkommen på hösthajken och -utflykten Majs 2020 i Sibbo storskog veckoslutet 9-10.10.2021! På programmet står vandring, att laga mat på trangia, chill och majsigt program – vi är taggade inför den första hajken på länge!

Majs 2020 ordnas som en hajk för spejarscouter (åk. 6-8) 9-10.10 och som en utflykt för äventyrsscouter (åk. 4-5) lördag 9.10. På det viset ser vi till att både äventyrs- och spejarscouter får program anpassat för sin egen grupp och en chans att lära känna de andra scouterna i gruppen utanför mötena. Äventyrsscouterna kommer få chansen att delta i en hajk med övernattning under vårterminen.

Anmäl dig senast
onsdag 29.9 via Kuksa:
https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.as
px?Id=44735.

Möten hålls i allmänhet på Winden, Södra Heikelvägen 5

Info om höstens verksamhet

Hej!

Hoppas ni alla har haft en superskön sommar! Scoutverksamheten kommer att börja vecka 35 med kårmönstring den 26.8 för äventyrsscouter och äldre, och med ett skillt möte för vargungar den 25.8.

Möten kommer att ske utomhus på vår kårlokal Winden. Eftersom vi fortfarande kämpar med coronan kommer vi att måsta ta coronarestriktionerna i beaktande. Så se till att hålla avstånd och tvätta händerna. Ifall ni sitter i karantän eller känner av något flunssasymptom kan ni tyvärr inte delta i mötesverksamheten.

Vill du bli medlem i kåren? Nu är en perfekt tid att komma med i vår verksamhet. Scouting är en mångsidig och förmånlig hobby för dig som gillar uteliv och äventyr. Scouting kan man börja som åtta, 18 eller 80-åring! I scouterna har de yngre möten en gång i veckan, dessutom ordnas det längre utflykter under helger och ett sommarläger på sommaren. Vi leker och lär oss viktiga kunskaper om områden såsom första hjälp, eld, material och natur.

Ifall du vill börja, skicka iväg ett mejl till jannica@grankullascoutkar.fi där du meddelar namn, födelseår och mejladress.

Sköt om er och så ses vi hoppeligen under kårmönstringen eller under vargungarnas första möte.

Nya Pressun

Nya Pressun är ett medlemsbrev som skickas ut en gång i månaden med information om kommande evenemang och händelser i kåren. 

Senaste nya pressun hittar du här

Gamla nummer hittar du under fliken "bra att veta"

Program

Alla åldersgruppers program hittas under fliken grupper och här:

 

Vargungarna

Äventyrsscouterna

Spejarna

Spejarnas scoutminnen

 

”Jag har varit i Akka, och det bästa minne var när vi gick och paddla. Vi paddlade i 2 grupper. Vi paddlade i många olika forsar. Många blev blöta men jag blev inte alls. Vi åkte dit och tillbaka med en bil som bara några rymdes i medan resten fick gå. Jag gick dit men åkte hem med bilen. Det var en av det bra händelserna på den sommaren. Det var ett bra läger tills jag blev sjuk.”


”Mitt bästa scoutminne är när vi har lagat mat och bakat, för att jag älskar att laga mat och att baka.”


”Min första vinterhajk i Noux, det var -13 grader och roligt för att allas kläder var frusna.”

”Vårt bästa scoutminne är från Akka 2018. Det var spännande att åka ända till Lappland. Det roligaste på lägret var när vi hade en skattjakt och alla grupper sökte efter 10 kilo godis i skogen. Ingen hittade det och det slutade med att alla grupper satte sig ner och spelade maffia. Godiset blev senare ledargodis ☹”


”Jag minns när vi hade vårt eget disco när jag var äventyrsscout”


”Mitt första scoutläger var Julmisen. Det som jag kommer ihåg bäst därifrån var P-rådet, det var ganska hemskt men vid slutet var det roligt. Jag hade ett par kompisar där och det var jättekul.”