Grankulla Scoutkår

Grankulla Scoutkår är en svenskspråkig scoutkår med verksamhet i Grankulla. Kåren har verksamhet för barn och ungdomar från och med åttaårsåldern. Grankulla Scoutkår är en stor kår med kring 130 medlemmar, och vi håller till på kårlokalen Winden (Södra Heikelvägen 5).


 

Vill bli medlem i kåren?

Vi tar emot intresseanmälningar för hösten! Kontakta kårsekreterare Jannica ifall du eller ditt barn vill komma med på intresselistan. Det finns platser i de flesta grupper, kolla listan här nedanför om du är osäker på vilken grupp ditt barn hör till. Alla grupper har en maxstorlek på 20 personer, men om det finns stort intresse för någon grupp kan eventuellt en ny grupp grundas. 

Yngre vargungar: födda 2011, åk 2

Äldre vargungar: födda 2010, åk 3

Äventyrsscouter: födda 2009-2008, åk 4-5

Spejare: födda 2007-2005, åk 6-8

Explorers: födda 2004 och tidigare men under 18 år gamla

Rovers och ledare: över 18 år

Ifall du vill börja, skicka iväg ett mejl till jannica@grankullascoutkar.fi där du meddelar namn, födelseår och mejladress. 

Händelsekalender


31.7 Byggläger inför sommarlägret (spejare
och äldre)
1-3.8 Sommarlägret Ragnarök (vun)
1-6.8 Sommarlägret Ragnarök (även och
äldre)
3.8 Besöksdag och gamyllägerbål

Mötestider hösten 2019

Mötestiderna är ännu inte fastslagna, de publiceras under sommaren!

 

 

Feedback

 

Nya Pressun

Nr 5/19 hittar du här! De gamla numren hittar du under fliken "bra att veta". 

Sommarlägret Ragnarök

Sommarläger är scoutingens kärna. Det är veckan då scouterna lär känna varandra bättre, får använda de kunskaper som de lärt sig under årets lopp och får framförallt ha det jätteroligt tillsammans! Under läger sover vi utomhus i ‘snusmumrik’- tält, äter och lagar lägermat och har program som varierar från praktiska övningar i konstruktioner till simning. Utöver detta sjunger vi sånger runt lägerelden och går på kull/patrullrådd.

Årets sommarläger heter Ragnarök - temat är Nordisk mytologi. Temat kommer att genomströmma alla lägeraktiviteter. Då vi äntligen efter en kort paus har ett kårläger kommer det att vara extra satsning på att alla deltagare skall få uppleva kårens fantastiska traditioner, så förbered er på stålis!

Lägret ordnas på Kiljavan Leirikeskus lägerområden i Nurmijärvi, ca. 45 minuter från Grankulla med bil. Till lägerplatsen kommer tar vi oss med buss från Grankulla, vargungarna far hem efter besöksdagen tillsammans med föräldrar eller samskjuts, äventyrsscouter och äldre kommer även hem med en buss. På lägerplatsen finns både utedass och rinnande vatten, om det går bra så kommer vi även att ha möjlighet till bastande. Elektricitet kommer det att finnas begränsat av, och vi kommer även att begränsa lägerdeltagarnas telefontid för att säkerställa att scouterna får njuta av naturen, programmet och det goda sällskapet istället.

Tidtabell:

Byggläger för spejarscouter (åk 6–8) och äldre: 31.7 (spejarscouter får, men måste inte, komma med på byggläger tillsammans med ledarna, rekommenderas för äldre spejarscouter)

Läger för äventyrsscouter (åk. 4–5) och äldre: 1–6.8

Läger för vargungar (åk 2–3): 1-3.8

Besöksdag med gamylkväll: 3.8 ungefär vid lunchtid, gamylkvällen går in mot eftermiddagen.

Kostnad:

Vargungar: 35 euro

Äventyrsscouter och spejarscouter: 80 euro

Till lägret kommer varje deltagare att behöva en sommarsovsäck, ett liggunderlag, en rinkka (större ryggsäck), matkärl (IKEAs plastkärl fungerar suveränt!) och ordentliga kläder och skor. Vi tror starkt på att scouting skall vara en hobby som är tillgänglig för alla så om lägerkostnaden eller packningslistan är ett förhinder för din scout att delta i lägret, var i kontakt på melina@grankullascoutkar.fi så löser vi det.

Sista anmälningsdagen till lägret är 1.6, detta är även sista avanmälningsdagen. Efter sista avanmälningsdagen fram till 1.7 faktureras halva lägeravgiften, efter 1.7 faktureras hela avgiften om deltagaren inte uppvisar läkarintyg.

Anmäl dig eller din scout redan idag via Kuksa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=27598

Vid frågor om Kuksa, var vänligen i kontakt med registeransvariga Jannica Savander på jannica.savander@grankullascoutkar.fi.

 

Vi ses på lägret!

Melina Weckman

Lägerchef

Scout-fm

Melina, Jannica och Vive har deltagit i finlandsmästerskapet i scoutfärdigheter och blev fjärde i sin serie! Så här beskriver de upplevelsen med tre ord:

Vive: Ett annorlunda p-rådd

Jannica: Nästa fm, anyone?

Melina: tung, kall och rolig