Melina

Namn: Melina Weckman

Telefonnummer: +358 443238108

Epostadress: melina@grankullascoutkar.fi

Ålder: 21

Sysselsättning: Studerar på Hanken under dagarna och tillbringar eftermiddagar med vänner, bland scouter eller på gymmet.

Hur länge har du varit scout? Beror på hur man räknar, 14 år sen jag började.

Det bästa med att vara scout? Man lär sig så otrolig mycket och tack vare de härliga umgänget så är det roligt på samma gång.

Ditt bästa scoutminne? Jubileumslägret Jublo 2010, då jag efter en paus i scoutingen äntligen kom tillbaka! Jamboreen är 2011 var också rätt så trevlig.

 

Sofie

Namn: Sofie Savander

Telefonnummer: 040 968 8486

E-postaddress: sofie.savander@grankullascoutkar.fi

Ålder: 15

Sysselsättning: Elev i Hagelstamska skolan

Hur länge har du varit scout?: Jag är på mitt åttonde år.

Bästa med att vara scout: Alla nya människor man träffar och upplevelserna!

Bästa scoutminne: Det finns många, men ett  bra minne är från sommarlägrat Akka 2018 i Lappland. Vi var på vandring, och den dagen hade vi gått 15 kilometer upp och ner för fjäll i 30 graders hetta. Vi hade just gått ner för det sista branta, steniga och jobbiga fjället, och kommit till det första vattendraget sedan morgonen.  Aldrig har kallt vatten smakat så gott. Vi lämnade rinkorna på marken och satt i skuggan under ett träd när en ledare kom ut ur buskarna - med en glass!  Det visade sig att det fanns ett hotell bara några tiotals meter därifrån, och snart satt vi alla och trängdes i lobbyns soffor med var sin glass.